Project Description

We were given free reign on this garden transformation so it gave us an opportunity to get creative.

There is an electricity pole on the right hand side of the garden so we designed everything to flow to the left to take the eye away from it. We decided to create a journey through the garden with different areas to sit. The walkway from the patio doors takes you through to the raised borders with seating in between. The cladding on the walls compliment the colours of the beautiful brick wall across at the back of the garden and the plank paving with gravel brightens the area.

We created another seating area to the left as this gets the evening sun from which you can see the whole garden. There is an area of turf surrounded by carefully selected planting with pinks, purples, greens and whites that will give all year round interest.

The finishing touches are large Corten planters with Cloud Pruned Ilex, the outdoor mirrors to reflect light and stunning bespoke made furniture to relax and enjoy the surroundings.